O veste tristă: Fănuş Neagu este în metastază

Citesc o veste tristă, foarte tristă: scriitorul Fanuş Neagu este internat la Spitalul Elias din Bucureşti. Cancerul academicianului s-a generalizat.

http://www.ziare.com/Fanus_Neagu__internat_la_Elias-213442.html

Nu, nu este Somnul de amiază. Va ninge iar, va ninge iar peste Bărăgan. Îngerul strigă, pentru a câta oară! Oprindu-mi cvadriga plină ochi de greieri şi păpădii, acestui frumos nebun – pe care îl revăd chiar acum cu uimire ca ACTOR în Casa de la Miezul Nopţii şi în Crucea de piatră -, o îmbrăţişare din scaunul singurătăţii mele.

Anunțuri
1 comentariu
  1. constanta a spus:

    Azi vorbeam despre toposul pe care atat de bine l-a conturat in scrierile sale:curgeau metaforele ca doinele,variate, mereu surprinzatoare.Literatura romana se „scutura de podoabe”,la sensul propriu din pacate.Oricat de „contemporani” ar fi liceeni de azi cu postmodernistii{M.Cartarescu,M.Nedelciu,N.velea,ca sa-i numesc doar pe cei cu care le-am retinut atentia,nu-i recepteaza,nu gasesc afinitati cu ei decat sporadic.Asteapta un stil ,un limbaj specific literaturii.”Expresia prozaica,de toata ziua o auzim pana la saturatie”,ceva pentru suflet ar fi mai potrivit.Primul din cei citati spunea ca literatura nici n-ar trebui ‘invatata”in scoala.Il contrazic cu experienta frumoasa a initierii in receptarea textelor literare,a catorva generatii de adolescenti:mereu altii,mereu deschisi.Oare de ce nu le-o fi placand decat literatura pana la postmodernism?Ma intreb..si astept ploaia de fluturi…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: