EDICTASTĂZI 15 IANUARIE 2008 ÎN CEL DE AL 158-LEA AN DE LA NAŞTEREA POETULUI NAŢIONAL MIHAI EMINESCU (1850-1889) PENTRU MAI DREAPTA ŞI PERENA SA CINSTIRE PROPUNEM ÎNFIINŢAREA FRĂŢIEI EMINESCU” PENTRU CA ACEASTĂ ZI / DAR ŞI ZIUA DE 15 IUNIE A FIECĂRUI AN ZIUA TRECERII MARELUI POET ÎN ETERNITATE / SĂ NE ADUNE PE TOŢI CEI DE AZI ŞI PE CEI DE MÂINE ÎN JURUL NUMELUI MIHAI EMINESCU CE SE ÎNCEARCĂ MAI MEREU A FI PĂTAT ŞI AVARIAT. NU SUNTEM O FRĂŢIE POLITICĂ. SUNTEM O FRĂŢIE DE SPIRIT LA CARE SUNT INVITAŢI SĂ SE ÎNSCRIE ŞI SĂ IA PARTE TOŢI BINEVOITORII ŞI TOŢI IUBITORII DE EMINESCU. SUNTEM ÎN ACELAŞI TIMP O ASOCIERE DE TREZIRE A TUTUROR SPIRITELOR ROMÂNEŞTI ŞI A PATRIOTISMULUI ÎN LITERĂ ŞI SPIRIT EMINESCIENE. ACEST EDICT SE DĂ PENTRU ISCĂLIRE ONLINE TUTUROR FRAŢILOR CARE SE BUCURĂ DE EMINESCU PLÂNG ŞI SE ÎNALŢĂ ODATĂ CU EL ŞI ÎN FIECARE ZI A POPORULUI NOSTRU ROMÂNESC DE PRETUTINDENI ŞI DINTOTDEAUNA.

Comitetul de iniţiativă:

ION MURGEANU

GHEORGHE ISTRATE

ION LAZU

Secretar general:

OCTAVIAN BLAGA

Nota bene: Iscălirile se pot face în dedesuptul acestui EDICT, pe site-ul Societăţii cultural-ştiinţifice AdSumus http://adsumus.wordpress.com
(click comments) sau pe adresa de e-mail a societăţii: ad.sumus@laposte.net. Adeziunile fraţilor noştri trebuie să conţină numele complet, adresa de domiciliu şi un număr de telefon sau o adresă de email. După a 101-a adeziune la prezenta iniţiativă, vom trece la alcătuirea STATUTULUI FRĂŢIEI EMINESCU şi declararea ei ca ONG. Vom solicita parlamentului, preşedinţiei, guvernului şi altor instituţii să se implice alături de noi în cinstirea activă şi la toate nivelurile a Numelui şi Operei POETULUI NAŢIONAL.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

3 comentarii
 1. sihas a spus:

  Văd că toţi cei care s-au inscris până acum in Frăţia Eminescu sunt oameni de cultură ori cu funcţie.Ei bine,eu nu am o cultura vastă,student nu pot sa-mi spun,deşi sunt în an terminal,căci am trecut prin facultate « ca Vodă prin lobodă »(ca,de altfel,foarte mulţi tineri din ziua de azi) iar ca funcţie sunt operator la o companie de transport internaţional.
  Abia fac primii paşi în descoperirea neamului meu şi,prin el,a identităţii mele.Îndrăgind cu tot sufletu aceste plaiuri,cu siguranţă îl voi indrăgi din tot sufletul pe Eminescu.Ca să nu vă fie cu mirare faptul că încă nu l-am citit pe acest mare poet,vă spun sincer că nu mă simt în masură să fac acest lucru,dar mă pregătesc pentru asta, iar această pregătire cel mai bine o explică Tudor Gheorghe in Jurnalul National : ”Aş incepe cu un set de cinci compact-discuri care să cuprindă toate bijuteriile poetice care l-au pregătit, in timp, pe Eminescu. Iţi dai seama căt s-au chinuit ăştia pănă să ajungă la el? Dosoftei, Miron Costin, pe urmă Costache Conachi, fraţii Văcăreşti… Dacă n-ar fi fost toţi amărăţii ăştia, care să pună pietricică pe pietricică, nu mai avea Eminescu pe ce să urce Luceafărul… El n-a apărut din neant. A apărut ca o culme pregătită şi anunţată de Alecsandri.”
  În aşteptarea clipei când,sub un copac pe iarba crudă,voi gusta din opera acestui mare român,vă rog a mă primi şi pe mine în Frăţia Eminescu.

  Cu stimă şi respect,
  Dan Suciu.

  PS:Un binevoitor a plasat pe youtube documentarul despre Eminescu de pe TVR:
  Partea 1: http://youtube.com/watch?v=UykATqUyA08
  Partea 2: http://youtube.com/watch?v=sfxx7C2JxuE&feature=related
  Partea 3: http://youtube.com/watch?v=dZRziD9GD0Y

 2. Elis a spus:

  ,,Nu alegem vorbele dupa cum indulcesc sau inaspresc lucrul, ci dupa cum acopar mai exact ideea noastra.
  Acel care e cu totul inlaturat de la conducerea acestei tari si suplantat prin aceasta plebe este poporul romanesc insusi, adevaratul popor romanesc de rasa, gens Quiritium.
  La noi cestiunea sociala e o cestiune de parazitism”. (Mihai Eminescu)

  Fragment din lucrarea cu CopyLIBER: ARMA CUVANTULUI LA MIHAI EMINESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: